02 joulukuuta 2018

Luukku 3

Vaikka paukkupakkaset eivät ole vielä saapuneet, voi sitä silti köllötellä viltin alla työpäivän jälkeen. Ja mikäs sopisi paremmin vielä tunnelmaa kohottamaan kuin glögi. Kaupasta löytynee monta hyvää vaihtoehtoa, mutta toisaalta voisihan tuota glögiä tehdä itsekin.

Tässäpä ohje helppoon glögiin!

Tarvikkeet:
8dl vahvaa mehua (esimerkiksi mustaherukka)
1 kanelitanko
1 tähtianis
suikale appelsiininkuorta
halutessa mausteina voi käyttää myös neilikkaa, kardemummaa ja inkivääriä

Laita mehu kattilaan ja lisää kanelitanko ja tähtianis sekaan. Pese appelsiini ja lisää kattilaan suikale appelsiininkuorta (esimerkiksi perunankuorimaveitsellä otettu). Anna glögin kiehua miedolla lämmöllä 15-20 minuuttia. Poista mausteet ja kaada kuppeihin. Nauti.

Jos kuitenkin haluat panostaa kuitenkin kunnolla, voit halutessasi valmistaa glögin myös pitkän kaavan kautta.

Tarvikkeet:
2 kanelitankoa
3 tähtianista
10 neilikkaa
pala inkivääriä
3 suikaletta appelsiinin kuorta
2,5dl sokeria
3dl vahvaa mustikkamehua
0,75l punaviiniä

Mittaa mausteet kattilaan. Lisää sokeri ja mustaherukkamehu. Kuumenna ja anna kiehua kunnen seos sakenee siirapiksi (noin 10 minuuttia). Ota kattila pois liedeltä. Lisää punaviini ja sekoita hyvin. Siivilöi mausteet pois. Lämmitä glögi, mutta älä päästä sitä kiehumaan. Kaada juoma kuppeihin. Nauti.

Makoisaa joulunodoitusta.



T: Your Secret Santa



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti