04 joulukuuta 2018

Luukku 4

Nyt kun jano on saatu sammutettua glögillä, voi leipominen alkaa. Ja mikäs sen jouluisempaa kuin piparit. Seuraavalla ohjeella voi tehdä piparista tähtiä, sydämmiä, kissoja, lumiukkoja, joulukuusia ja vaikka piparkakkutalonkin. Joten eiköhän kaulin esille ja piparit uuniin.

Tarvikkeet:
2dl tummaa siirappia
2dl taloussokeria
3rkl piparkakkumaustetta TAI
2rkl kanelia, 1rkl inkivääriä, 1rkl kardemummaa, 1rkl neilikkaa
120g voita tai margariinia
2 munaa
9dl vehnäjauhoja
2tl ruokasoodaa

Mittaa kattilaan taloussokeri, siirappi ja mausteet. Sekoita ja kiehauta seos. Lisää joukkoon voi ja sekoita kunnolla kunnes seos on sulanut. Anna seoksen jäähtyä. Riko munat ja lisää taikinan joukkoon yksitellen. Sekoita jauhot ja ruokasooda keskenään ja lisää seokseen muutamassa osassa. Laita valmis taikina jääkaappiin ja anna olla ainakin muutaman tunnin, mieluiten yön yli.
Leivo jähmettynyt taikina piparkakuiksi. Paista piparit 175-asteessa noin 5-7 minuuttia. Tarkkaile kuitenkin paistumista sillä uunit ovat yksilöllisiä ;)



Nyt piparit voi koristella mielensämukaisesti tai syödä vain sellaisenaan. Nam nam!




T: Your Secret Santa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti